Dziś po wizycie znajomych, postanowiłam przypomnieć (a niektórych) nauczyć jak zrobić ulubiony przez Polaków dodatek buraczki na gęsto do obiadu.
Na początku nie zalecam gotowych, ugotowanych już buraczków, które można kupić w marketach ( np. w Biedronce).
Teraz mój przepis:
Wymieszać, doprawić przyprawami według upodobań.
Smacznego!
Na początku nie zalecam gotowych, ugotowanych już buraczków, które można kupić w marketach ( np. w Biedronce).
Teraz mój przepis:
Składniki
- 15 deko ugotowanych buraczków,
- 10 deko marchwi,
- 10 deko jabłek (lepsze będą mniej słodkie),
- jedna cebula,
Do smaku ocet winny, sól i cukier.
Wykonanie
Wszystkie składniki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Wymieszać, doprawić przyprawami według upodobań.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz