Jak zabielać zupę (śmietaną/jogurtem) aby się nie zwarzyła?

Okres świąteczny sprzyja przypominaniu sobie przepisów kulinarnych i różnych babcinych sposobów.
Jak choćby porada: co zrobić, aby podczas zabielania śmietaną lub jogurtem zupa się nie zwarzyła?



Aby tego uniknąć, po zagotowaniu zupy, odlej trochę do miseczki, odczekaj minutę dwie i dodaj do niej śmietanę lub jogurt.
Dobrze wymieszaj, zawartość miseczki wlej do zupy i pomieszaj. Zupy już nie gotuj, w ten sposób zapobiegniesz zważeniu się śmietany.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Sprawdź z jakiego kraju pochodzi Twoje nazwisko?

Pacjent i gołąb

Kto powinien zostać trenerem reprezentacji Polski w piłce nożnej według sztucznej inteligencji

Piernik Lwowski w mym wykonaniu

Zemsta Elona Muska

Japonia jest „pełna stulatków”, czyli historia pewnego oszustwa