Okres świąteczny sprzyja przypominaniu sobie przepisów kulinarnych i różnych babcinych sposobów.
Jak choćby porada: co zrobić, aby podczas zabielania śmietaną lub jogurtem zupa się nie zwarzyła?
Aby tego uniknąć, po zagotowaniu zupy, odlej trochę do miseczki, odczekaj minutę dwie i dodaj do niej śmietanę lub jogurt.
Dobrze wymieszaj, zawartość miseczki wlej do zupy i pomieszaj. Zupy już nie gotuj, w ten sposób zapobiegniesz zważeniu się śmietany.
Jak choćby porada: co zrobić, aby podczas zabielania śmietaną lub jogurtem zupa się nie zwarzyła?
Aby tego uniknąć, po zagotowaniu zupy, odlej trochę do miseczki, odczekaj minutę dwie i dodaj do niej śmietanę lub jogurt.
Dobrze wymieszaj, zawartość miseczki wlej do zupy i pomieszaj. Zupy już nie gotuj, w ten sposób zapobiegniesz zważeniu się śmietany.
Komentarze
Prześlij komentarz