Dawno nie zamieszczałam na blogu przepisów kulinarnych, dziś to nadrabiam, bo właśnie jutro zamierzam zrobić zupę piwną!
Składniki
Jeden litr jasnego piwa,
1/2 kg twarogu,
150 g czerstwego, razowego chleba,
250 ml śmietany,
sól i cukier do smaku.
Wykonanie
Chleb i twaróg pokroić w kostkę. Piwo wlać do garnka, podgrzać, posolić i posłodzić do smaku. Następnie dodać drobne kostki chleba i wymieszać.
Następnie wolniutko i ostrożnie wlewać śmietanę do gorącego piwa delikatnie mieszając.
Tuż przed podaniem wrzucić kostki sera.
Smacznego
To nie jest dowcip, taka zupa istnieje i w niektórych rejonach Europy jest popularna, bo okazuje się, że piwo nie tylko doskonale chłodzi w ciepłe dni, ale może stanowić podstawę do zrobienia smacznej zupy.
Składniki
Jeden litr jasnego piwa,
1/2 kg twarogu,
150 g czerstwego, razowego chleba,
250 ml śmietany,
sól i cukier do smaku.
Wykonanie
Chleb i twaróg pokroić w kostkę. Piwo wlać do garnka, podgrzać, posolić i posłodzić do smaku. Następnie dodać drobne kostki chleba i wymieszać.
Następnie wolniutko i ostrożnie wlewać śmietanę do gorącego piwa delikatnie mieszając.
Tuż przed podaniem wrzucić kostki sera.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz