Kilka dni temu byłam u koleżanki.
Kiedy tak sobie siedzieliśmy i kawkowaliśmy mijała godzina za godziną i z pracy wrócił jej mąż.
Na obiad była zupa cebulowa (i coś na drugie) i załapałam się na talerz aromatycznej potrawy.
Pycha!
Dlatego dziś chcę podzielić się z Wami bardzo dobrym i na dodatek tanim przepisem na zupę cebulową.
Składniki
4 cebule, 60 gram margaryny, 2 kostki bulionowe, 40 gram masła, 4 kromki chleba razowca, łyżka mąki, sól do smaku.
Wykonanie
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na mocno rozgrzanej patelni dajemy trochę tłuszczu, wkładamy cebulę i podsmażamy ją na na jasno-złoty kolor. Całość wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy kostki bulionowe i gotujemy około 15 min.
Potem trzeba rozetrzeć masło z mąką, podprawić zupę i ponownie zagotować.
Podawać z grzankami z chleba.
Smacznego !
Kiedy tak sobie siedzieliśmy i kawkowaliśmy mijała godzina za godziną i z pracy wrócił jej mąż.
Na obiad była zupa cebulowa (i coś na drugie) i załapałam się na talerz aromatycznej potrawy.
Pycha!
Dlatego dziś chcę podzielić się z Wami bardzo dobrym i na dodatek tanim przepisem na zupę cebulową.
Składniki
4 cebule, 60 gram margaryny, 2 kostki bulionowe, 40 gram masła, 4 kromki chleba razowca, łyżka mąki, sól do smaku.
Wykonanie
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na mocno rozgrzanej patelni dajemy trochę tłuszczu, wkładamy cebulę i podsmażamy ją na na jasno-złoty kolor. Całość wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy kostki bulionowe i gotujemy około 15 min.
Potem trzeba rozetrzeć masło z mąką, podprawić zupę i ponownie zagotować.
Podawać z grzankami z chleba.
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz