Od dawna wiadomo, że owoce mango są wielkim magazynem witamin A, C, PP, E i B. Wiadomo też, że są one bogate w przeciwutleniacze, co sprawia, że ich spożywanie pomaga w zapobieganiu nowotworom.
Według dr Susanne Talcott, związki zawarte w mango „namierzają” komórki raka okrężnicy i piersi, a następnie je eliminują nie naruszając zdrowych komórek!
Ale to jeszcze nie koniec. Lekarze z Australii odkryli, że regularne jedzenie owoców mango pozwala na obniżenie poziom cukru we krwi a dodatkowo zmniejsza poziom "złego" cholesterolu.
Duża zawartość różnych, korzystnych dla zdrowia składników sprawia, że owoce są stosowane w kosmetyce.
I już na sam koniec - lekarstwo (czyli mango) jest po prostu smaczne :-)
A poniżej filmik instruktażowy jak powinno się obierać i jeść mango:
Według dr Susanne Talcott, związki zawarte w mango „namierzają” komórki raka okrężnicy i piersi, a następnie je eliminują nie naruszając zdrowych komórek!
Ale to jeszcze nie koniec. Lekarze z Australii odkryli, że regularne jedzenie owoców mango pozwala na obniżenie poziom cukru we krwi a dodatkowo zmniejsza poziom "złego" cholesterolu.
Duża zawartość różnych, korzystnych dla zdrowia składników sprawia, że owoce są stosowane w kosmetyce.
I już na sam koniec - lekarstwo (czyli mango) jest po prostu smaczne :-)
A poniżej filmik instruktażowy jak powinno się obierać i jeść mango:
Komentarze
Prześlij komentarz